Jaké míry musí mít modelka? Část druhá.

   Ani předchozí článek, který se věnuje modelkovským mírám, ti situaci příliš neobjasnil a potřebovala bys konkrétní čísla? Tak dobře, v tomto článku budu naprosto konkrétní, ale je třeba si uvědomit, že každý jsme jiný a pokud ideální míry nemáš, tak se svět nehroutí. Nejen že se na nich dá zapracovat, ale také je důležité myslet na všechny předchozí informace, kterým jsem se v první části tohoto článku věnovala.

   Nebudu vás už déle napínat a přejdu rovnou k samotným mírám. Vypracovala jsem pro vás jednoduchý orientační přehled mír, jaké by si měly modelky udržovat. Podle své výšky tak snadno zjistíš, jaké míry bys měla mít, pokud bys chtěla pracovat v módním průmyslu.

Modelka s výškou 165 až 170 cm 

  • Pro modeling bys měla mít míry přes boky okolo 88 cm nebo méně, ale i tak bude kvůli nedostatečné výšce velmi těžké prorazit.
  • Pokud se chceš vydat na hereckou dráhu nebo hrát v reklamách, můžeš mít i nad 90 cm přes boky, důležitý bude tvůj herecký talent a ne tvá konfekční velikost.
  • Míry přes prsa se neřeší, v pase bys neměla mít přes 63 cm.


Pokud modelka měří 170 až 175 cm

  • I když jsi menší, ale hodíš se více pro high fashion zakázky, tak bys měla mít míry přes boky mezi 86 a 89 cm, v pase do 62 cm a míry přes prsa se opět neřeší.
  • V případě, že jsi více komerční typ, tak můžeš mít přes boky i 92 cm. Tady v poslední době hodně klientů povolilo, přesto stále platí, že bys měla mít souměrnou postavu a měla bys být zpevněná.


175 až 182 cm vysoká modelka

  • Je pravděpodobné, že se s touto výškou budeš více hodit na přehlídky, a proto je potřeba si držet dobré míry do 90 cm přes boky, naopak míry v pase nemusí být tak striktní, pokud máš chlapeckou postavu. Tím pádem můžeš mít v pase klidně 64 cm.
  • Pokud jsi více komerční typ, tak můžeš mít přes boky i 93 cm, tady v poslední době hodně klientů povolilo.

   Doufám, že jsem vám pomohla si ujasnit, jaké míry by měla modelka mít. Neberte tento článek jako útok na ty, co takové míry nemají a nebuďte zklamané, pokud je vaše postava jiná než třeba ta moje. Zároveň nejde o přesný návod na to, jaké míry musíte mít, pokud chcete pracovat jako modelka. To, že máte jiné míry neznamená, že nemůžete začít s modelingem a obráceně neplatí, pokud máte přesně tyto míry, že tím pádem můžete být modelkou. Vždy záleží na mnoha dalších faktorech a nejlepší je to prostě zkusit a poslat své fotky do některé z modelingových agentur. Tak hodně štěstí!

   PS: Pokud vás zajímá cokoli dalšího ohledně mír nebo modelingu, pište tady do komentářů nebo na můj Instagram, ráda s čímkoli poradím nebo můžeme společně diskutovat!

Komentáře