Blog: Zpět v tropickém Kuala Lumpur.

Vánoce a prázdniny jsou už dávno za námi a je na čase se vrhnout zpátky do práce! Já jsem se rozhodla vrátit do Malajsie z části proto, že vím, že přichází nejsilnější sezona roku, kdy bude hodně práce a zároveň abych utekla před evropskou zimou. Ano, jsem tak trochu vypočítavá, ale nevyužijte té možnosti se ohřát, když ji máte.

Díky tomu, že jsem tady už po třetí, mám obrovskou výhodu v tom, že znám nejen svoje ubytování a agenturu, ale i město a spoustu klientů. To modelce vždycky pomůže rychleji se dostat k pracovním nabídkám. A ještě jeden příjemný aspekt tohoto výletu je znovushledání s Laurou! S tou jsem se seznámila právě v Malajsii přesně před rokem. Obě nás totiž zastupuje stejná mateřská agentura v Praze a díky tomu jsme spolu mohly letět i do Šanghaje, o které jsem psala několik vtipných blogů, tak na ně určitě mrkněte.
Tento pracovní pobyt by oproti tomu čínskému měl být mnohem poklidnější, profesionálnější a pro mě i příjemnější. Proto se při blogování budu moci věnovat spíše práci a ne zážitkům spojeným se střetem naprosto odlišných kultur jako je ta evropská a čínská. Ale nebojte se, o humor jsem rozhodně nepřišla a jsem si jistá, že nějaké vtipné a bizarní historky přijdou i z Malajsie. 


Přiletěla jsem minulou středu odpoledne, spěšně si vybalila kufr, který byl z poloviny plný oblečení a kosmetiky a druhou polovinu zabíraly moje oblíbené evropské dobroty. Výhoda letu s Emirates je vyšší váhový limit odbavovaného zavazadla, který jsem se opět rozhodla využít, jak jen to šlo. A věřte nebo ne, jako modelka se opravdu nedržím striktních diet, takže jsem si s sebou zabalila třeba i čokoládové pralinky, oblíbený sušený ananas, granolu bez které nemůžu být a nebo sladké raw tyčinky. Jestli si teď říkáte, že to nemohlo zabrat půlku kufru, tak máte pravdu, kromě toho jsem si totiž dovezla hromadu dalších potravin, které mi budou obzvláštňovat místní asijskou kuchyni. Někdy si říkám, že tu obyčejnou Češku v sobě stejně nezapřu, jen si místo namazaných chlebů se salámem na cestu do Chorvatska vozím bio dobroty do Asie. 
Jo a věděli jste, že si díky bezplatné registraci u Emirates můžete vybrat preferované jídlo? Od těstovin, přes jídlo s masem až po veganské menu, které jsem se rozhodla vyzkoušet já. A největší výhoda? Jídlo vám donesou jako prvním ještě dlouho před tím, než začnou obsluhovat zbytek letadla. Takže se můžete v klidu najíst a zbytek letu prospat aniž byste na jídlo museli čekat dvě hodiny po startu.


Lauru jsem přivítala opožděným vánočním dárkem v podobě organického čaje a krásnou krabičkou Swarovski obsahující lék na střevní obtíže. Náš soukromý vtípek, který popravdě napadnul moji drahou polovičku a já neodolala a celou tuhle legrácku realizovala. Ještě ten den jsem se vydala do agentury, přivítat se se svým chlebodárcem a taky do obchodu pro první nezbytnosti. Druhý den už mě čekalo focení pro kosmetickou značku Avon! Nejen že jsem se stala tváří pro jejich novou tvářenku, která bude v Malajsii na trhu během několika málo měsíců, ale také jsem společně se dvěmi dalšími modelkami nafotila titulní stranu jejich katalogu. Na první den ve městě to vůbec nebylo špatné.
Další dem jsem strávila focením módního editoriálu pro časopis Cleo a o víkendu jsem stihla ještě mini přehlídku pro jednu místní značku. S rozjezdem pracovního nasazení jsem tedy nad míru spokojená a jenom doufám, že to bude pokračovat aspoň podobně dobře jako do teď. Pro tento úvodní blog by to mohlo zatím stačit a příště se s vámi podělím o další mé zážitky, kterým určitě nebude málo.

Komentáře