Homemade Müsli Bars.

Takže už jsem se vrátila z Hong Kongu zase do České republiky a jelikož mám teď hodně dopisování testů do školy, tak si samozřejmě hledám všechny možné jiné činnosti než učení. 
Pro dnešek to bylo pečení domácích müsli tyčinek. 

Potřebovat budete:
1 vejce
1/2 hrnku medu
1/2 hrnku čerstvé citronové nebo pomerančová šťáva
4 lžíce oleje (nejlépe kokosového)
1/2 vanilky (semena)
1 hrnek mandlové nebo hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva 
1,5 hrnku ovesných vloček
1,5 hrnku müsli mix (obsahuje sušený ananas a meruňky, různé druhy semínek, ořechy, mandle)
1 hrnek brusinek 
1 hrnek kokosu 
 1 šálek čokoládové knoflíky 
   Předehřejte troubu na 170 °C.
   Nejprve smícháme vejce, pomerančový džus, kokosový nebo obyčejný slunečnicový olej, semena z půl vanilky a med v misce a vše smícháme. Já jsem místo vanilkového lusku použila vanilkový cukr, 
protože jsem zrovna vanilku neměla k dispozici.
Poté přimícháme mouku, kypřící prášek, ovesné vločky, mix sušeného ovoce se semínky, ořechy i brusinky. Já jsem navíc přidala i rozinky a naopak jsem nepoužila čokoládu.
Tuto směs dobře smíchejte a dejte na plech s pečícím papírem. Rozprostřete ji asi na 1,5 centimetru vysoký plát a pečte asi 25 až 30 minut na 170°C. 
Po upečení je dobré müsli nakrájet ještě před vystydnutím, aby se nedrolilo. Původní recept najdete na passionforbaking.com, který jsem si zamilovala. Je to blog jedné norské pekařky, která dokonce vydává i svoje knihy a pokud jste na sladké jako já, tak se vám její blog bude určitě moc líbit.
A teď už vám přeji jen dobrou chuť a pokud byste přišli na nějaké vylepšení receptu, 
tak budu moc ráda za vaše doporučení!

Komentáře

Okomentovat